請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
馬上註冊  |  找回密碼

SAY討論區

查看: 5265|回復: 4

好煩惱...好煩惱......十級的煩惱 [複製鏈接]

我是女生 版主 美女自貼 猴

由我中一開始...我一直都唔明白一件事,就係點解同異性一段友好的友情關係可以咁快變質fd咪fd囉......我覺得岩傾,岩玩,夾,大家互相關心支持..咪幾好...點解要變質?
點解一定要變質成為情人....我有時真係好想好想變男人!!!!
每次你地表白過後...雖然話你地話可以做返朋友.....但係我真係做唔出,點可以做朋友...氣氛好古怪
9成人佢地最後得到既下場就係冷場...完場........我完全唔知點可以做返朋友

一直而黎因為呢d事令我損失左幾十個好朋友.......我明白嫁,知道嫁......但我做唔到
我都明白到事情既嚴重性....中五個陣我話過我一定要好好處理呢d事!!!!!!!!!!

但係到左今時今日.....事情再一次發生了.....同樣係好好好好既朋友
唉......大家仲係朋友既時候...基本上任何野我都可以做到
關心,支持,鼓勵,玩,笑,陪......真係做咩都得.....因為無任何唔同既野,會影響到我
朋友相處就係咁嫁喇.......定係我做多左呢???????
但係到左呢一段感情變質既時候.......我仲可以做咁多呢d嘛???
拒絕完,可以仲好似已前咁...關心,支持,鼓勵,玩,笑,陪......??????????我做唔出
表面既行動無做到,無做得咁明顯.......就等於唔再係fd???
係咪拒絕完,可以好似已前咁...關心,支持,鼓勵,玩,笑,陪......咁先係正常.........

我相信大家都遇過呢d事情,當有人好似鐘意你/表白左既時候....除左拒絕外
第二樣野做既就係冷漠左段關係.....因為你知無可能,因為你唔想佢再做任何野,想佢斷絕希望....
因為佢做得越多,自己比唔到任何野對方....你會好難受.....
但冷漠左段關係,又點樣可以做返對好朋友呢?????我生存左20年都未識當中既技巧....

自己明明好想同對方做好朋友,但係就好似有一塊牆係自己面前....
總係有d隔膜......好了你硬住頭皮撞爛佢吧!!!!
關係好似好左喎,做得返好好朋友喎,好似已前咁...關心,支持,鼓勵,玩,笑,陪喎....呢個只係暫時性
因為你頭皮已經傷左,流緊血....你又不得不停係度....止止血,清理傷口....你幾耐無處理傷口,傷口就有幾嚴重
呢段時間可以對方會覺得奇怪.....點解呢關係會無左既??之前唔係好似已前咁...關心,支持,鼓勵,玩,笑,陪咩...
對方做咩180度轉變既......? 點解變到連朋友都不如嫁....點解對方好似唔想理我嫁???
我想講......我無唔想理你,只係我要停一停......諗一諗....就算我無明顯關心,支持都好...
我知我想當你係朋友就足夠......到我止完血,清理完傷口既時候...
另一塊新既牆又係我面前...舊既牆仲有一半係度........呢個時候我應該點呢???????

如果呢段關係係想完結既....我唔需要咁煩惱....
我就係唔想呢段關係無左......但我可以點做...........????

我只想做對好好朋友.....點解要變質做對情人...........
我只想做對好好朋友.....點解要有牆係我面前...........
我只想做對好好朋友.....點解我仲要咁鬼煩惱...........

我只想做對好好朋友.....點解我會唔知點去做...........

人無千日好,花無百日紅^v^~

Disqualified

粉腸

超級版主 我是男生 牛

原因只有一個

我是女生 版主 美女自貼 猴

萬歲爺 發表於 2012-4-2 21:39
原因只有一個

我認真的煩惱........認真的想解決問題......"
可唔可以教我喇....
人無千日好,花無百日紅^v^~

Disqualified

粉腸

超級版主 我是男生 牛

世界上最遠的距離,不是愛,不是恨,
而是熟悉的人,漸漸變得陌生。

我是女生 龍 版主 美女自貼

其實問題可能不在於你,有陣時係D男人自己諗多左,睇你自己打算點做架咋~